HTML

Linkblog

Sharepoint

Örök harc a SharePoint ellen... a háború új szakaszába lépett, közeleg a 2010-es offenzíva...

Friss topikok

  • arpadarpa: Ez sajnos így van. A paramétereket a tárolt eljárásoknál sem kezeli jól (ott is elfelejti, illetve... (2009.03.20. 12:04) SPDesigner bug

Munkafolyamat, ami duplaplusz-nemjó a dokumentumtárakon

2010.01.21. 09:11 Sharepoint Fighter

SharePoint listára munkafolyamatot (workflow, wf) kötni SP Designerrel meglehetősen egyszerű: új wf, melyik listán fusson, mit csináljon, kész. Kicsit figyelni kell arra, hogy ne futtassa magát végtelen ciklusban, ha példáúl a listaelem módosulásakor indulna a wf, és maga a wf is belemódosít magába a listaelembe, de ezzel együtt sem nagy was-ist-das.

 

De mi a helyzet  egy dokumentumtárral, amit - mondjuk - Word dokumentumok tárolására használunk, és szeretnénk rá wf-t kötni, ami a lista-elemhez kitöltene metaadatokat? Na, itt jön a duplaplusz-nemjó: a felhasználó megnyitja a kedvenc dokumentumát szerkesztésre. Kicsit molyol rajta, időnként megnyomja a Mentés-gombot - 20 évnyi igen hasznos informatikai beidegződés - majd még egyszer átfutja, és mivel minden OK, megnyomja a bezárás X-ecskét a Word jobb felső sarkában...

 

Mi törént ezek közben a háttérben, a SharePoint-on? A dokumentum a szerkesztési megnyitás ellenére nem csekkolódott ki (mármint: nem történt longterm-checkout). Amíg a Word nyitva volt, addig egy short term lock volt az elemen. A wf minden egyes Mentés megnyomásakor elindult, de mivel az elemen lock van - annak ellenére, hogy a wf annak a felhasználónak a nevében fut, akinek a lock fenn van tartva - nem fut le rendesen (mondjuk hibaüzenettel leáll a wf). Amikor a felhasználó bezárja a Word-öt, akkor a short-term lock megszűnik, de a lista-elem nem módosult már, ezért a wf _nem_indul_el_, mert "nem történt semmi". Mit lehet mit tenni, MS?

 

Szólj hozzá!

Címkék: lock sharepoint checkout workflow short term lock long term lock

A bejegyzés trackback címe:

https://sharepoint.blog.hu/api/trackback/id/tr651689457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása